torstai 19. huhtikuuta 2018

Uuden jalustan testailua


Viime lauantaina 14.4 sain myöhäiseksi synttärilahjaksi kamerajalan Verkkokauppa.com:ista. Kuluneen viikon aikana olen muutaman kerran ehtinyt jalustaa hieman testailemaan, mutta kunnolla tositoimissa se ei ole vielä ollut. Jalusta on siis Velbon videomate 638, joka on videojalusta, niin kuin nimestäkin sen jo kuulee, mutta tähän astisella kokemuksella kyseinen jalka käy mielestäni oikein hyvin molempiin, sekä videoimiseen että valokuvaamiseen.



Jalusta on siis suunniteltu videokuvaamiseen, joten siinä on kinopää eli sellainen kameran jalan päähän tuleva kiinnike, jossa on kahva, josta kameraa on helppo liikuttaa edestakaisin, joka helpottaa videoiden kuvaamista. Kahvasta saa myös kätevästi käännettyä kameraa ihan valokuvaus aikeissakin. Miinus tästä kiinnityksestä tulee ehkä siitä, että yleensä kameran jalassa tuon kinopään pystyy vaihtamaan kuulapäähän, joka on suunniteltu valokuvaamista varten ja helpottaa siinä. Näin ei kuitenkaan tämän jalustan kanssa ole, joten kinopäähän on tyydyttävä. Itseäni ei kyseinen asia kuitenkaan häiritse, koska nimenomaan kun kuvataan niitä videoita, niin jalassa on vesivaimennus, joka vaimentaa kun käännetään kameraa, jonka ansiosta videossa ei näy semmoista nykivää liikettä.



Jalustassa on myös vesivaaka (tai tuttavallisemmin vatupassi), joka helpottaa huomattavasti saamaan kuvat/videot suoraan. Kuvissa se ei niin katastrofi olisi, koska lähes jokaisella muokkausohjelmalla pystyy kääntämään kuvia, mutta videossa se olisikin vaikeampi asia korjata jälkikäteen.


Jalusta on myös tukeva, tuotetiedoissakin sanottiin, että jalusta kantaa jopa 4 kilogrammaa. Itse jalusta painaa suunnilleen 2 kg, mutta omaan käteen tuntuu jopa kevyemmältä. Ei ole yhtään liian painava kuljettaa ja kantolaukussa matkaa kätevästi, kuljetuskokokin on vain 67 cm.

Kaikin puolin olen ollut tyytyväinen tähän asti, mutta jalusta ei ole minulla ollut kuin noin viikon, että hirveästi ei vielä kokemusta käytöstä ole. Luultavasti siis tulen vielä kertomaan myöhemminkin käyttökokemuksistani jalustan kanssa!

Ps. Kaikki postauksen kuvat on otettu jalustaa käyttäen (lukuun ottamatta tietenkään kuvaa missä on itse jalusta)!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti