lauantai 16. syyskuuta 2017

Viivi ensimmäistä kertaa hallissa

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta tämä postaus tulee jo todella myöhään. Kuitenkin 10.8. Viivi pääsi ensimmäistä kertaa halliin. Koirapalvelu Taidogaalla oli elokuun ajan tarjous, josta ideana vuokrata halli tunniksi. Harjoiteltiin omatoimisesti agilitya, enkä tiedä menikö ihan kaikkien sääntöjen ja ohjekirjojen mukaan, mutta hauskaa ainakin oli!


Viivi osasi kaiken tosi hienosti! Yllätyin itsekin todella paljon, kun kaveri klaarasi kaiken, mitä ensimmäisellä kerralla kokeiltiin! Ainoa mikä ei onnistunut (niistä mitä kokeiltiin) oli hypätä kaksi estettä peräkkäin. Yksi este menikin komeasti, todella runsaalla ilmavaralla kylläkin. Ja no, kepit mentiin semmoista etana vauhtia ja välillä Viivi pakitti pois, kun alkoi ahdistamaan keppien ja verkkojen välissä, mutta kerran se tuli ne varovasti läpikin. Jostainhan sitä on aloitettava!

Kunnon ilmavara
Viivi meni myös putkesta. Aluksi ei tajuttu, että sehän pyörii, kun sinne menee sisälle. Ja kun Viivi astui putkeen, lähti se pyörimään sivusuunnassa, mistä Viivi tietenkin vähän pelästyi. Sitten kun putki oli tukevasti paikoillaan, uskalsi Viivi mennä läpi. Aina pari kertaa meni läpi ja sitten pidennettiin. Lopulta oli putki jo niin pitkä ja sen verran kaarella, ettei siitä enää nähnyt läpi. Viiviä arvatenkin jännitti, eikä se tullut yllätyksenä, sillä eihän se uskalla mennä edes koirankoppiin omatoimisesti (tässäkin asiassa ollaan kuitenkin jo edistytty). Kun käskin sen putkeen ja se vain astui varovasti, mutta kun kuuli Annan äänen toisesta päästä, Viivi tajusi, että siitähän pääse läpi! Innoissaan juoksi Annan (ja namien) luokse ja sai paljon kehuja. En olisi uskonut, että niin paljon ahtaita paikkoja pelkäävä koira menisi putken läpi!

Viivi hyppäsi myös komeasti renkaan läpi. Se ei ollut yhtään pelottavaa, siitä kun näki sentään läpi.

Viivi ei aluksi tajunnut ideaa
Ja sitten se, mistä olen aivan super ylpeä! Viivi meni A-esteen! Aluksi vain vähän pistettiin tassuja, A-esteelle. Yhtäkkiä Viivi juoksikin sinne päälle ja tuli toiselta puolelta alas. Se ensin vain vähän kokeili, ja meni sen lopulta todella helpon näköisesti.

Itse olin välillä myös ohjaamassa Viiviä, niin kaikista esteistä ei ole kuvaa, mutta jossain kohtia Anna ohjasi ja silloin kuvasin.


2 kommenttia:

  1. Reipas ja taitava Viivi! Kiva, että teillä oli hyvät treenit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, ja toivotaan että päästään treenaamaan useammankin :)

      Poista